Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΡΛΟΤ ΦΡΑΟΥΛΑ


ΥΛΙΚΑ

Αβγά 4 (κρόκοι)
Ζάχαρη 90 γραμ.
Κρέμα γάλακτ. 625 γραμ.
Βανίλια 1 πρέζα
Ζελατίνα 4 φύλλα
Φράουλες 200 γραμ.
Κρέμα γάλακ. Σαντιγί 315 γραμ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Βράζουμε λίγο την πρώτη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των αβγών και το ανακατεύουμε καλά.
Όλο το μείγμα μετά το βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πηχτώσει ελαφρά. Δεν το βράζουμε.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνα και κρυώνουμε το μείγμα να πηχτώσει. Χτυπάμε σε μαλακή σαντιγί τη δεύτερη κρέμα γάλακτος και τις φράουλες μους. Όλα μαζί γεμίζουμε την τούρτα και την αφήνουμε να παγώσει.

ΝΤΕΚΟΡ

Φράουλες – κορδέλα στη μέση – σαντιγί γύρω γύρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου