Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΟ



ΥΛΙΚΑ


Αρνίσιο μπουτάκι 1,800
Νερό 4 φλιτζάνια (1 λίτρο)
Ξύδι άσπρο ¼ φλιτζανιού

Ζάχαρη μαύρη 2 κουταλιές

Κρεμμύδι μεσαίο 1 μεσαίο
Φύλλα δάφνης 2
Δενδρολίβανο φρέσκο

ΓΛΑΣΟ
Πορτοκάλι 1 μέτριο
Χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι
Μέλι ¼ φλιτζανιού
Μαύρη ζάχαρη ¼ φλιτζανιού
Σόγια ½ κουταλάκι
Μουστάρδα γαλλική 1 κουτ.
Κουαντρό – grand marnie 2 κουτ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε το αρνίσιο μπουτάκι σε ταψί πάνω στη φωτιά για να βράσει με όλα τα υλικά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο για 45΄. Το γυρνάμε για άλλα 45΄. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10΄. Το γλασσάρουμε με το γλάσσο. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο περίπου 1 ώρα (αλείφοντας το περιστασιακά) ή μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου