ΥΛΙΚΑ
Αρνίσιο
μπουτάκι 1,800
Νερό 4 φλιτζάνια
(1 λίτρο)
Ξύδι άσπρο ¼
φλιτζανιού
Ζάχαρη μαύρη 2 κουταλιές
Κρεμμύδι μεσαίο
1 μεσαίο
Φύλλα δάφνης 2
Δενδρολίβανο
φρέσκο
ΓΛΑΣΟ
Πορτοκάλι 1
μέτριο
Χυμό πορτοκάλι 1
φλιτζάνι
Μέλι ¼ φλιτζανιού
Μαύρη ζάχαρη ¼
φλιτζανιού
Σόγια ½ κουταλάκι
Μουστάρδα
γαλλική 1 κουτ.
Κουαντρό – grand
marnie 2 κουτ.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε το
αρνίσιο μπουτάκι σε ταψί πάνω στη φωτιά
για να βράσει με όλα τα υλικά τυλιγμένο
σε αλουμινόχαρτο για 45΄. Το γυρνάμε για
άλλα 45΄. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε
να κρυώσει για 10΄. Το γλασσάρουμε με το
γλάσσο. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο περίπου
1 ώρα (αλείφοντας το περιστασιακά) ή
μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου