Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

CHOCOLATE BRANDY SNAP GATEAU

ΥΛΙΚΑ
225 gr σκούρη σοκολάτα κομμένη
225 gr ανάλατο βούτυρο μαλακό
200 gr αυγά χωριστά
5 ml άρωμα βανίλιας
150 gr φουντούκια
60 ml φρέσκες άσπρες γαλέτες
φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 ποσότητα σοκολατένια ganache για γέμισμα

για τα brandy snaps
50 gr ανάλατο βούτυρο
50 gr ζάχαρη ψιλή
75 gr σιρόπι
50 gr αλεύρι
5 ml μπράντι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμένεται το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνετε 2 ταψιά 20 cm και βάζετε αντικολλητικό χαρτί.
Λιώνετε τη σοκολάτα και την βάζετε στην άκρη να κρυώσει
Ανακατεύεται το βούτυρο με την ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να γίνει αφράτο
Χτυπάτε τους κρόκους και τη βανίλια, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε.
Σε καθαρό μπολ ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών και το ανακατεύετε  με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, φουντουκιών,γαλέτας, και φλούδας πορτοκάλι.
Χωρίζετε το μείγμα σε έτοιμα ταψιά με λεία επιφάνεια και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Φτιάξτε το Brandy snaps, χωρίστε 2 φύλλα αντικολλητικά , λιώστε το βούτυρο , ζάχαρη, και σιρόπι μαζί.
Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο.Κατεβάστε απο τη φωτιά και ανακατέψτε το αλεύρι με το μπράντι.
Βάλτε μικρές κουταλιές στο ταψί και ψήστε για 8-10 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.Αφήστε να κρυώσουν.
Αμέσως σπάστε άκρες από κάθε μπράντι σναπ, αν είναι πολύ σκληρά μαλακώστε τα στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου