Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Γαρίδες Γιουβέτσι

για 4 μερίδες 

ΥΛΙΚΑ
500 gr κριθαράκι χοντρό
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 
1 φλιτζάνι λευκό κρασί 
1 μεγάλο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο 
4 σκελίδες σκόρδο 
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας 
150 gr φέτα κομμένη σε κύβους 
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
1/2-1 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο  μαύρο 

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοψηθεί. Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό ξεχωριστά.Ανακατεύουμε το κριθαράκι με λίγο λάδι.
  2. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά , ή μέχρι να ροδίσουν.Σβήνουμε με το μισό κρασί και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά.Αδειάζουμε το τηγάνι, κρατώντας τις γαρίδες μέσα στον ζωμό τους ξεχωριστά.Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε το σκόρδο και τα γυρίζουμε για 1 λεπτό.Προσθέτουμε τη ντομάτα και το υπόλοιπο κρασί και μόλις πάρει βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο σκεύος γιουβέτσι ανακατεύουμε το κριθαράκι μαζί με το μείγμα της ντομάτας, της γαρίδες και το ζωμό τους.Αλατοπιπερώνουμε.Τοποθετούμε τούς κύβους της φέτας και το ξύσμα και ανακατεύουμε αλαφρός.Ψήνουμε το γιουβέτσι, σκεπασμένο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να γίνει τρυφερό.Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για να μαραθεί, και σερβίρουμε αμέσως.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου