ΥΛΙΚΑ
310 gr βούτυρο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού κακάο
300 ml κρέμα σαντιγί
Γέμιση σοκολάτας:
60 gr βούτυρο
1/2 ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
(360 gr) 2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού καυτό νερό
100 gr σκούρη σοκολάτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.Το χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια και τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη.Τα παγώνουμε για 30'.Απλώνουμε το κάθε ένα ανάμεσα σε δυο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και το ανοίγουμε σε μέγεθος 10cm * 20cm. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε 12'.Όσο ακόμα είναι ζεστά μειώνουμε τις άκρες τους ώστε να είναι ισομεγέθη και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γέμιση:Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1'.Προσθέτουμε το γάλα τον καφέ και το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πυχτώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βράζουμε ανακατεύοντας για 1'.
Αφού βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Πάνω σε κάθε παντεσπάνι απλώνουμε το 1/3 της γέμισης, καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και το παγώνουμε για μια νύχτα. Την επόμενη τοποθετούμε το κέικ με σαντιγί και διακοσμούμε με τρίμματα σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου