Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΤΣΕΡΙ ΣΩΣ

,

ΥΛΙΚΑ
185 gr σκούρη σοκολάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια 
185 gr βούτυρο κομμένο 
3 κρόκους αβγών 
1/3 φλιτζάνι (50 gr) αλεύρι καθαρό 
4 αβγά 
1/3 φλιτζάνι (75gr) ζάχαρη καφέ (caster)
350 gr μαρμελάδα τσέρι ξινή 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμένετε το φούρνο.Λαδώνετε το ταψί για muffin (με τρύπες βάθους 180 ml η κάθε τρύπα).Ψεκάζετε με αλεύρι και τις εσωτερικές πλευρές από τις τρύπες και κουνάτε για να φύγει στο τέλος το αλεύρι.
  2. Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρό τηγάνι, ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τους κρόκους και το αλεύρι.
  3. Χτυπήστε τα αβγά και την ζάχαρη σε μικρό μπολ με ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρύ και φουσκωτό το μείγμα.Ανακατέψτε το μείγμα των αβγών με το μείγμα της σοκολάτας και με το κουτάλι το βάζετε στο ταψί για muffin.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, τα κέικ πρέπει να είναι μαλακά στο κέντρο.Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και βγάλτε τα κέικ από το ταψί. 
  4. Στο μεταξύ λιώνετε την μαρμελάδα σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό.Προσθέστε λίγο νερό για να είναι συνεχώς ρευστό, και βράστε ξαφρίζοντας την επιφάνεια και μετά αφήστε το για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρετε ζέστα απαλά σοκολατένια κέικ με ζεστή τσέρι σως.
(Η τσέρι μαρμελάδα φτιάχνετε από κεράσια που έχουν σκούρο κόκκινο δέρμα.Η σοκολάτα συνδυάζεται πολύ καλά με την μαρμελάδα και το γλυκό είναι απόλαυση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου