
Λάδι φυτικό 4 1/2 κουταλιές
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Τζίντζερ πολύ λίγο
Ρύζι 4 φλυτζάνια ,πλυμένο και στραγγισμένο
Νερό 6 φλυτζάνια
Αλάτι
Σκόρδο 1/4 κουταλάκι
Δάφνη 2 φύλλα
Κανέλα 1/4 κουταλάκι
Κάρδαμο 1/4 κουταλάκι
Γάλα εβαπορέ 1/2 φλυτζάνι
Αμύγδαλα 4 κουταλιές καθαρισμένα , χτυπημένα σε πελτέ
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Κρεμμύδι 1 κομμένο σε φέτες ,τηγανισμένο
Αμύγδαλα 1/4 φλυτζάνι καθαρισμένα , τηγανισμένα λίγο
Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι , τηγανισμένες μέχρι να φουσκώσουν
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι , ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό , αλάτι, δάφνη, σκόρδο, κανέλα και κάρδαμο. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε , το βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το πελτέ τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι( που και που ανακατεύουμε για να μην καεί) .
Το ανακατεύουμε με την γαρνιτούρα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου