ΥΛΙΚΑ
Συκωτάκια 1 1/2 - 2 κιλά
Μανιτάρια 300 γραμ. σε φέτες
Μπέικον 300 γραμ.
Κρεμμυδάκια 40 γραμ. ψιλοκομμένα φρέσκα
Βούτυρο 30 γραμ. + 60 γραμ.
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Κρασί λευκό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ρίχνουμε τα συκωτάκια σε μια κατσαρόλα, αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε με αρκετό νερό, για να βράσουν (να μην είναι όλα σκεπασμένα με νερό).
Δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ζουμί, το κρατάμε, ρίχνουμε το βούτυρο (60 γραμ.) και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα , σβήνοντας με λίγο κρασί ( 1 νεροπότηρο). Λειώνουμε σε ένα τηγάνι (30 γραμ.) βούτυρο και τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα , προσθέτουμε τα μανιτάρια για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε στα μανιτάρια- μπέικον λίγο άσπρο κρασί για να σβήσουν.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, μπέικον, κρεμμυδάκια με τα συκωτάκια. Όταν τα σερβίρουμε ρίχνουμε από επάνω το ζουμί που αφαιρέσαμε από τα συκωτάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου