Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Filets mignons au poivre vert

Υλικά 
1 1/2 kg χοιρινό φιλέτο
6-8 κουταλάκια πράσινο πιπέρι
βούτυρο
αλάτι
10-12 τοματάκια
πιπέρι
8 κουταλάκια brandy
600 gr δεμένο στοκ
8 κουτάλια ζωμό από το φιλέτο

Εκτέλεση 
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα τα ρίχνουμε μέσα και τα σκεπάζουμε με νερό (λίγο) και τα μισά πιπέρια.
Το ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 30 λεπτά περίπου, πετάμε το ζωμό αφού κρατήσουμε πρώτα 8 κουτάλια.Λιώνουμε 55 gr βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, μόλις κοπάσει ο αφρός ρίχνουμε το brandy και τα άλλα μισά πιπέρια.Ανάβουμε και μόλις σβήσει η φωτιά προσθέτουμε το ζωμό με τα κομματάκια κρέας, το στοκ και όση κρέμα θέλουμε.
Σοτάρουμε τα φιλέτα σε λίγο βούτυρο και μόλις πάρουν ρόδινο χρώμα τα βάζουμε στο πιάτο.Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και τοματάκια
.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου