Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

CHARLOTTE RUSSE

ΥΛΙΚΑ
Μπισκότα σαβαγιάρ    16
Ζελατίνη (σκόνη)           3 κουταλάκια
Αβγά                              4 κρόκοι
Ζάχαρη                         90 γραμ. (1/3 φλιτζανιού)
Σαντιγί                        625 ml (2 1/2 φλιτζάνια)
Βανίλια                           1 πρέζα
Ξινή κρέμα πηχτή       315 ml (1 1/4 φλιτζάνια)   
Βατόμουρα φρέσκα    185 γραμ.
Σαντιγή για στόλισμα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Καλύπτουμε τη βάση μιας φόρμας charlotte με λαδόκολλα.Τοποθετούμε στα τοιχώματα της φόρμας αφράτα μπισκότα σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο πιέζοντάς τα να εφάπτονται.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη ζελατίνη με 3 κουταλιές νερό και αφήνουμε να μαλακώσει για 2'-3'.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη έως ότου γίνει πολτός πηχτός.
Βάζουμε τα 375 ml (1 1/2 φλιτζάνι) σαντιγί με τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν.
Τραβάμε το μείγμα από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αβγών στραγγίζοντάς το ανακατεύοντας καλά.
Το ίδιο μείγμα το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πηκτώσει ελαφρά. Δεν το βράζουμε.
Στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί η ζελατίνα και κρυώνουμε το μείγμα τοποθετώντας το μπολ σε μεγαλύτερο στο οποίο έχουμε βάλει παγωμένο νερό.
Παράλληλα ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να πηκτώσει.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα με την ξινόκρεμα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει,σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Πριν το σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και στολίζουμε με βατόμουρα και σαντιγί.
Αν θέλουμε δένουμε μια κορδέλα γύρω από τα μπισκότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου