ΥΛΙΚΑ
Αγγινάρες καρδιές 6
Αλεύρι 28 γραμ.
Νερό κρύο 1,8 κιλά
Λεμόνι χυμός 3 κουτάλια
Αλάτι 3 κουταλιές κοφτές
Ντομάτες 3 μεσαίου μεγέθους
Βούτυρο 40 γραμ.
Αλάτι 1/2 κουταλάκι
Πιπέρι φρεσκοκομμένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ( κατσαρόλα) ανακατεύουμε το αλεύρι με 6 κουτάλια νερό μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, λεμόνι και ένα κοφτό κουτάλι αλάτι. Ρίχνουμε τις αγγινάρες, με το βαθούλωμα προς τα κάτω. Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά , μέχρι να μαλακώσουν οι αγγινάρες.
Αφαιρούμε τις αγγινάρες και τις ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τις ξαναρίχνουμε στο ζουμί τους, (μπορούμε να τις αφήσουμε έτσι για 2-3 ώρες).
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις ντομάτες για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στην μέση, τις πιέζουμε απαλά για να βγούν τα σπόρια και τις βάζουμς σε μια πετσέτα σφίγγοντας το καθαρό βούτυρο και αλείφουμε τις ντομάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί , τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς περίπου 1 πριν τις ψήσουμε.Για να σερβίρουμε , ψήνουμε τις ντομάτες για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εντωμεταξύ ξεπλένουμε τις αγγινάρες και τις στεγνώνουμε . Ζεσταίνουμε το καθαρό βούτυρο σε ένα τηγάνι για 10 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε τις αγγινάρες και τις περιχύνουμε με το βούτυρο και το κουταλάκι αλάτι, χαμηλώνουμε όσο περισσότερο γίνεται την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά , χωρίς να ροδίσουν.
Βάζουμε τις αγγινάρες σε ένα ζεστό πιάτο και από επάνω τις ντομάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου