Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

GOULASH ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
Λάχανο τουρσί                                   1/2 κιλό
Λαρδί                                                 30  γραμ.
Κρεμμύδια ψιλοκομμένα                 150 γραμ.
Σκόρδο ψιλοκομμένο                        1/4  κουταλάκι
Πάπρικα γλυκιά                                  2    κουταλιές
Ζωμός κοτόπουλου                         750   γραμ.
Χοιρινό κομμένο σε κύβους                1  κιλό
Αγριοκύμινο                                   1 1/2  κουταλάκι
Αλάτι            
Sour cream                                             6 κουταλιές
Κρέμ φρές διπλή                                   6 κουταλιές
Αλεύρι                                                   1-2 κουταλιές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξεπλένουμε το λάχανο με νερό και το μουλιάζουμε σε νερό για 30 λεπτά να φύγει η ξυνίλα του.
Λειώνουμε το λαρδί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βγάζουμε από την φωτιά , προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι ζωμό, το βράζουμε και ρίχνουμε το κρέας.
Τοποθετούμε το λάχανο πάνω από το κρέας και πετάμε ( σκορπάμε) το κύμινο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον ντοματοπολτό και το υπόλοιπο ζωμό και το αδειάζουμε πάνω από το λάχανο. Το δίνουμε μια βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και το σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Προσέχουμε να μην εξατμιστεί το ζουμί. Αν συμβεί αυτό, τότε προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό.
Μόλις μαλακώσει το κρέας, ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την διπλή κρέμα και την ξινή κρέμα , προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά το μίγμα και σιγά-σιγά το ρίχνουμε πάνω από το λάχανο.
Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με ένα μπώλ sour cream.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου