ΥΛΙΚΑ
Αλάτι
Πάπρικα 1 κουταλάκι
Τζίντερ πολύ λίγο
Σκόρδο 1/4 κουταλάκι
Κανέλα 1/4 κουταλάκι
Λάδι
Κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
Νερό 1/2 φλυτζάνι
Ντοματοχυμός 400 γραμ.
Ντομάτες ώριμες 2 κομμένες
Κάρυ σκόνη 2 κουταλιές
Λεμόνι χυμό 1 κουταλάκι
Κοτόπουλο καθαρισμένα 2 τεμάχια κομμένα (1 1/2 κιλό)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε το αλάτι, πάπρικα, τζίντζερ, σκόρδο και κανέλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά για να αλείψουμε με το μίγμα όλα τα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι,προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει, τότε ρίχνουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τον ντοματοχυμό ,νερό, ντομάτες , κάρυ, και λεμόνι.
Το αφήνουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.

Πάπρικα 1 κουταλάκι
Τζίντερ πολύ λίγο
Σκόρδο 1/4 κουταλάκι
Κανέλα 1/4 κουταλάκι
Λάδι
Κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
Νερό 1/2 φλυτζάνι
Ντοματοχυμός 400 γραμ.
Ντομάτες ώριμες 2 κομμένες
Κάρυ σκόνη 2 κουταλιές
Λεμόνι χυμό 1 κουταλάκι
Κοτόπουλο καθαρισμένα 2 τεμάχια κομμένα (1 1/2 κιλό)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε το αλάτι, πάπρικα, τζίντζερ, σκόρδο και κανέλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά για να αλείψουμε με το μίγμα όλα τα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι,προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει, τότε ρίχνουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τον ντοματοχυμό ,νερό, ντομάτες , κάρυ, και λεμόνι.
Το αφήνουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου