ΥΛΙΚΑ

ΣΑΛΤΣΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από 10-12 μεγάλα μανιτάρια και μαζί με τα υπόλοιπα μανιτάρια τα κόβουμε σε φέτες μετρίου μεγέθους. Λειώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα 10-12 κεφάλια μανιταριών για 1-2 λεπτά. Τηγανίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια στα 30 γραμ.βούτυρο, προσθέτοντας λίγο νερό και το λάδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με το λεμόνι και τα αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό. Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε τα φιλετάκια αφού τα αλατοπιπερώσουμε και ρίχνουμε αρκετό νερό για να τα σκεπάσει.
Κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στην μέση του φούρνου σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα. Αφαιρούμε το ζουμί από το ταψί και το κρατάμε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Λειώνουμε τα 65 γραμ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό, βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το ζουμί από τα φιλετάκια. Ανακατεύοντας δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να βράσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε όση κρέμα χρειάζεται για να αραιώσει μέχρι το σημείο που θέλουμε. Προσθέτουμε τα αλάτι,πιπέρι,λεμόνι και τα κομμένα μανιτάρια μαζί με το ζουμί τους. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 60 γραμ. βούτυρο.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Λειώνουμε λίγο βούτυρο στην φωτιά και τηγανίζουμε 2-3 φιλετάκια (ανάλογα το μέγεθος) για κάθε μερίδα.Μόλις χρυσίσουν ρίχνουμε λίγο κονιάκ και ανάβουμε, τα αφήνουμε μέχρι να σβήσει. Τοποθετούμε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και ένα κεφάλι μανιτάρι σε κάθε φιλέτο.
- Ψαρονέφρι 1,1/2 - 2 κιλά κομμένο σε φέτες και χτυπημένο
- Κρεμμυδάκι φρέσκο 20 γραμ.ψιλοκομμένο
- Λεμόνι 1 κουταλάκι
- Μανιτάρια 10-12 μεγάλα μανιτάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Νερό
- Βούτυρο 100 γραμ.
- Λάδι 1 κουταλάκι

ΣΑΛΤΣΑ
- Βούτυρο 60 γραμ.
- Βούτυρο 60 γραμ.
- Αλεύρι 80 γραμ.
- Creme fraiche 6 κουτάλια
- Λεμόνι 1 κουταλάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από 10-12 μεγάλα μανιτάρια και μαζί με τα υπόλοιπα μανιτάρια τα κόβουμε σε φέτες μετρίου μεγέθους. Λειώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα 10-12 κεφάλια μανιταριών για 1-2 λεπτά. Τηγανίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια στα 30 γραμ.βούτυρο, προσθέτοντας λίγο νερό και το λάδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με το λεμόνι και τα αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό. Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε τα φιλετάκια αφού τα αλατοπιπερώσουμε και ρίχνουμε αρκετό νερό για να τα σκεπάσει.
Κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στην μέση του φούρνου σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα. Αφαιρούμε το ζουμί από το ταψί και το κρατάμε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Λειώνουμε τα 65 γραμ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό, βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το ζουμί από τα φιλετάκια. Ανακατεύοντας δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να βράσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε όση κρέμα χρειάζεται για να αραιώσει μέχρι το σημείο που θέλουμε. Προσθέτουμε τα αλάτι,πιπέρι,λεμόνι και τα κομμένα μανιτάρια μαζί με το ζουμί τους. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 60 γραμ. βούτυρο.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Λειώνουμε λίγο βούτυρο στην φωτιά και τηγανίζουμε 2-3 φιλετάκια (ανάλογα το μέγεθος) για κάθε μερίδα.Μόλις χρυσίσουν ρίχνουμε λίγο κονιάκ και ανάβουμε, τα αφήνουμε μέχρι να σβήσει. Τοποθετούμε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και ένα κεφάλι μανιτάρι σε κάθε φιλέτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου