Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

FONDE NEUCHATELOISE ( ΜΕ ΤΥΡΙ)

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8-12 ΑΤΟΜΑ)
Γραβιέρα                 500 γραμ.
Έμενταλ                  500 γραμ.
Αλεύρι                         6 κουταλάκια
Κρασί άσπρο σεκ    900 γραμ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σκόρδο                        4 σκελίδες ψιλοκομμένο
Κilsch                           3 κουταλάκια
Μοσχοκάρυδο          2/8 κουταλάκια
Αλάτι                        2/8 κουταλάκια
Ψωμί μπαγκέτες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τρίβουμε την γραβιέρα και το έμενταλ και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι καλά. Ρίχνουμε το κρασί μέσα σε μια κατσαρόλα με το σκόρδο και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το κρασί να βράσει ζωηρά για 1-2 λεπτά ,το βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το σκόρδο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά ούτως ώστε το κρασί να διατηρείται ζεστό. Προσθέτουμε το μείγμα τυριών-αλευριού , χούφτα-χούφτα, ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει το τυρί πριν ρίξουμε την επόμενη χούφτα. Αφού λιώσει όλο το τυρί και γίνει κρεμώ δες, προσθέτουμε το kilsch,μοσχοκάρυδο, αλάτι και λίγο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου