ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αλέθουμε την συκωταριά, όχι στο πολύ λεπτό αλλά στο μεσαίο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τους άνιθους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (αυγά,συκωταριά,άνιθο,κρεμμυδάκια). Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,το αλεύρι και στο τέλος λίγο νεράκι αν χρειάζετε. Το μίγμα πρέπει να είναι λίγο ρευστό όχι σαν κεφτέδες αλλά να στέκεται στο κουτάλι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κουταλιά-κουταλιά αφού βρέξουμε το κουτάλι με νερό.
- Συκωταριά αρνίσια3 (γλυκάδια,πνευμόνι,συκώτι,καρδιά, όχι σπλήνες)
- Αυγά3
- Άνιθος2 ματσάκια
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 6 ματσάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο αρκετό
- Αλεύρι 3 φλυτζάνια
- Νερό λίγο στο τέλος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αλέθουμε την συκωταριά, όχι στο πολύ λεπτό αλλά στο μεσαίο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τους άνιθους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (αυγά,συκωταριά,άνιθο,κρεμμυδάκια). Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,το αλεύρι και στο τέλος λίγο νεράκι αν χρειάζετε. Το μίγμα πρέπει να είναι λίγο ρευστό όχι σαν κεφτέδες αλλά να στέκεται στο κουτάλι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κουταλιά-κουταλιά αφού βρέξουμε το κουτάλι με νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου