Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ:
(2,5 κιλά, 75 τεμ. περίπου)
200 gr Λάδι
200 gr Βούτυρο
200 gr  φυτίνη
100 gr χυμό πορτοκαλιού 
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
50 gr  κονιάκ 
160 gr ζάχαρη 
1300 gr  αλεύρι φαρίνα 
κανέλα , καρύδια
Για το σιρόπι :
300 gr μέλι 
200 gr νερό
200 gr ζάχαρη 
2 ξυλάκια κανέλας, καρύδια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το σιρόπι:Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν για 1' περίπου, αποσύρουμε απο τη φωτιά , ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη:Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα  υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε με το χέρι, στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά ( δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μην σφίξει η ζύμη).Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα ή σε ότι άλλο επιθυμούμε.Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' περίπου στους 180 βαθμούς.

Μόλις βγουν τα μελομακάρονα από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σήτα να στραγγίξουν.(Τα μελομακάρονα πρέπει να έχουν αντίθετη θερμοκρασία από το σιρόπι δηλαδή κρύα μελομακάρονα &ζεστό σιρόπι , ζεστά μελομακάρονα&κρύο σιρόπι.) 
Σε μία πιατέλα βάζουμε τα μελομακάρονα τα μελώνουμε και ρίχνουμε και τα χοντροκομμένα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου