Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Γαλλικό κέικ σοκολάτας





Υλικά:

250 γραμμάρια πικρή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομμάτια
90 γραμμάρια ζάχαρη
30ml μπράντυ ή λικέρ πορτοκάλι 
5 αυγά 
15ml αλεύρι 
άχνη ζάχαρη
σαντιγίi για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, απλώνουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και κρυώνοντας προσθέτουμε το μπράντι ή το λικέρ. 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε για ένα λεπτό ελαφριά αυγά , προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Το βάζουμε στο ταψί .
Το ταψί τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο στο οποίο προσθέτουμε νερό (2cm). Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
Μέχρι οι άκρες να ψηθούν αλλά το εσωτερικό να παραμείνει μαλακό.
Αφού το βγάλουμε από το ταψί το αφήνουμε να κρυώσει.Το κέικ θα ξεφουσκώσει και θα πάρει το λεπτό του πάχος.Εάν η επιφάνεια ραγίσει ελαφρά να μην ανησυχούμε. Μόλις κρυώσει τελείως αφαιρούμε τις λαδόκολλες και στολίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου