Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ ΕΛΑΦΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ Η ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

  • 2-3 μενταγιόν από κρέας ελαφιού (ανά άτομο)
  • μπέικον (όχι καπνιστό) κομμένο σε λωρίδες
  • αλεύρι
  • ζελέ (το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε) ή βατόμουρα, κόκκινο κρασί και ζάχαρη 
  • ζωμός από κρέας (πολύ καλός)
  • κρέμα ξινή (sour cream) ή creme Fraiche
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίστε  αρκετά αρκετό μπέικον πολύ προσεκτικά ώστε να βγει αρκετό λίπος για να τηγανιστούν τα μενταγιόν. Αφαιρούμε τα κομμάτια του μπέικον (μπορείτε να τα βάλετε σε σάλτσα). Βάλτε αρκετό καλό αλεύρι σε μία πλαστική σακούλα και ρίξτε τα κομμάτια του ελαφιού μέσα. Αφαιρέστε και βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί .Ζεσταίνετε το λίπος του μπέικον και τηγανίστε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 5 με 7 λεπτά γυρνώντας τα συχνά. Βάλετε σε ένα ζεστό δίσκο με ένα κουταλάκι γλυκού από ζελέ σε κάθε μενταγιόν και κρατήστε τα ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
Αν χρησιμοποιήσετε βατόμουρα αντί για ζελέ μαγείρεψε τα ελαφρώς σε λίγο κόκκινο κρασί και ζάχαρη. Ρίξτε το με το κουταλάκι πάνω από τα μενταγιόν όπως το ζελέ.
Αναλόγως με το πόσο συχνά μαγειρεύετε, προσθέστε αρκετό από το ζωμό κρέατος στο τηγάνι και τηγανίστε το κρέας μέσα.
Βράστε ζωηρά και ανακατέψτε όλους τους χυμούς μαζί. Όταν αρχίσει να φαίνεται σαν σιρόπι, ανακατέψτε αρκετή ξινή κρέμα κρέμα (sour cream) ώστε να γίνει μία πολύ πλούσια σάλτσα. Προσθέστε τα καρυκεύματα. Ρίξτε το πάνω από το κρέας.
Σερβίρεται με μικρά βλαστάρια Βρυξελλών και noodles με κάστανο. Σάλτσα μήλου, μπορεί επίσης να προστεθεί σε ένα διπλανό πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου