Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


40 τεμάχια
Υλικά

250 γραμμάρια φύλλο κρούστας

για τη γέμιση :
450 γραμμάρια υποβρύχιο μαστίχα
250 γραμμάρια καρύδια ψίχα
250 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα

Σιρόπι :
250 γραμμάρια ζάχαρη 
125 γραμμάρια νερό
20ml μαστιχόνερο
8 με 10 σταγόνες λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μαστίχα υποβρύχιο σε ένα τηγανάκι και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα.
Τεμαχίζουμε το φύλλο ανά 10 εκατοστά. Βάζουμε μέσα λίγο από το μείγμα μας και το τυλίγουμε σε κυλινδρική μορφή. Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 με 25 λεπτά)
Φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Μόλις είναι έτοιμα, βουτάμε ζεστά τα μασουρακια στο σιρόπι και τα πουδράρουμε με τη ψίχα του αμυγδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου