Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πάπια με κρούστα μελιου , τζίντζερ και ροζ γκρέιπφρουτ


Υλικά 

  • 4 με 5 φιλέτα στήθος πάπιας

  • 1 κουταλάκι γλυκού μέλι 

  • ένα κουταλάκι γλυκού σκούρη σόγια σως





για τη σάλτσα 


  • 55 γραμμάρια ζάχαρη χονδρή

  • 2 κουταλάκια γλυκού μέλι 

  • 2 κουταλάκια γλυκού σόγια σος

  • χυμός από ένα λεμόνι 

  • ένα κουτάλι σούπας φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη 

  • 1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ 


  • 2 κουταλάκια γλυκού νερό 

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση φτιάχνουμε τη σάλτσα πρώτα.Καθαρίζουμε το κρεμμύδι με ένα πολύ αιχμηρό ατσάλινο μαχαίρι,δουλεύοντας πάνω από ένα μπολ για να πέφτει όλο το ζουμί. Βγάζουμε όλη την ψίχα και τη φλούδα, το οποίο πρέπει να είναι 30 ml + 1/2 pint. Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα στεγνό τηγάνι πάνω σε χαμηλή φωτιά.'Όταν αρχίζει να λιώνει ανακατέψτε μέχρι να καραμελώσει. Θα αρχίσει να κάνει φούσκες και να ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα στο τηγάνι.
Βγάλτε από τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να υποχωρήσει .Ρίξτε μέσα το χυμό γκρέιπφρουτ από μακριά γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο. Το βάζουμε ξανά στη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, σάλτσα σόγιας, χυμό λεμονιού και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε μέχρι να σιγοβράσουν και η καραμέλα να διαλυθεί. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το νερό ώστε να γίνει μία απαλή ζύμη και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μέχρι να γίνει λεπτή και καθαρή. Προσθέστε μαύρο πιπέρι και αλάτι. Τέλος προσθέστε τα κομμάτια του γκρέιπφρουτ και βγάλτε από τη φωτιά.
Τρυπάτε του δέρμα της πάπιας παντού.Βάζετε τα στήθη ανάποδα σε ταψί με λίγο νερό στο πάτο. Αναμειγνύεται το μέλι και τη σόγια σος μαζί και αλείφετε το δέρμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να γίνει το δέρμα τραγανό.
Βγάζετε από το φούρνο και κόβετε τα στήθη διαγώνιος σε 5mm ανά τεμάχιο. Τοποθετείται σε πιατέλα και ρίχνετε τη ζεστή σάλτσα πάνω από την πάπια. Σερβίρεται με μικρές πατάτες baby καροτάκι και αρακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου