Για τις γαρίδες:
20 μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες
20 ξύλινα σουβλάκια
τέσσερις κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 2 φλιτζάνια μπύρα
ένα κουταλάκι τσαγιού μαύρο σουσάμι
μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη καλά
μία πρέζα σκόνη κάρδαμο
αλάτι, πιπέρι
1 2 λίτρο φυτικό λάδι
Για τα λαχανικά:
4 τσαμπιά ντοματίνια
4 μεγάλα άγρια μανιτάρια
μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
1/2 λίτρο γάλα καρύδας
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
2 κύβους παγωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
Εκτέλεση:
Αναμίξετε καλά το αλεύρι, το σκόρδο, το κάρδαμο, του σουσάμι, την μπύρα και το αλατοπίπερο μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Αφήστε το για 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί.
Περάστε τις γαρίδες πάνω στα ξυλάκια.
Βάλτε τα τοματίνια και τα μανιτάρια σε ταψί,αλείψτε τα με το ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 120 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Σε κατσαρολάκι βάλτε το κρασί να ζεσταθεί μέχρι να μείνει το μισό.
Προσθέστε το γάλα καρύδας, τα φύλλα δάφνης και το κάρυ. Σιγοψήνετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και προσθέστε το βούτυρο στο τέλος ανακατεύοντας με σύρμα.
Βάλτε σε άλλο βαθουλό τηγάνι το φυτικό λάδι να βράσει καλά, περάστε τις γαρίδες από το χυλό και τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν κεραμιδί χρώμα.
Σερβίρετε τις γαρίδες με ζεστά λαχανικά και τη σάλτσα ξεχωριστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου