Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σάλτσα καραμελέ με κρεμμύδια

Υλικά 

  • 1 1/2 κρεμμύδια (λωρίδες)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο 
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη 
  • 2 κουταλιές άσπρο ξύδι 
  • 1/4 φλιτζανιού άσπρο λευκό κρασί 
  • 1 φλιτζάνι κοτοπουλίσιο στοκ
  • 1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα 
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 


Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε
τα κρεμμύδια για 45 λεπτά σε χαμηλή με μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ξεσκέπαστα για 15-20 λεπτά.μέχρι να χρυσίσουν τα κρεμμύδια.Ρίχνουμε το κρασί, το στοκ και 1 φλιτζάνι νερό.Το δίνουμε μια βράση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε τη γραβιέρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.Ρίχνουμε το μαϊντανό και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου