Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

PICCALILLI

Υλικά 
1 κουνουπίδι περίπου 500 gr
2 μικρές πράσινες ντομάτες περίπου 250 gr  κομμένες σε κύβους
500 gr  κρεμμύδια στιφάδου
2 κρεμμύδια περίπου 500 gr
ψιλοκομμένα σε κύβους
110 gr ζάχαρη
2 1/2 κουταλάκια turmeric
200 gr + 1 κουταλάκι αλάτι
250 gr αγγούρια ψιλοκομμένα σε κύβους
2 1/2 κουταλάκια κάπαρη
1/2 κουταλάκι σέλινο
110 gr βούτυρο
30 gr αλεύρι
450 gr  ξύδι
4 κουτάλια μουστάρδα σκόνη

Εκτέλεση 
Βάζουμε το κουνουπίδι, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα 200 gr αλάτι 3,6 kg νερό και ανακατεύουμε.Το αφήνουμε για 12-18 ώρες.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε την κάπαρη, αγγουράκι, σέλινο , το κουταλάκι αλάτι και 1,2 kg νερό.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.Να μην λιώσουν τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.Ρίχνουμε το ξύδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να βράσει η σάλτσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά για λίγο και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και ανακατεύουμε τη ζάχαρη turmeric και μουστάρδα .Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και τ'αφήνουμε για 24 ώρες.
Κρατάμε την υπόλοιπη σάλτσα σε κρύο μέρος και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου