
60 grβούτυρο
40 grαλεύρι
50grγάλα
2 κρόκους
3-6 κουταλιές κρέμα
λίγες σταγόνες λεμόνι
άσπρο πιπέρι
35 grγραβιέρα τριμμένη
μανιτάρια
γαρίδες
Εκτέλεση
Λιώνουμε 60 gr βούτυρο σε μέτρια φωτιά .Μόλις ηρεμήσει ο αφρός, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι.Το ξανά βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 250 gr μείγμα και το γάλα ανακατεύοντας (χτυπώντας).Το ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να βράσει.χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με 3 κουτάλια κρέμα και προσθέτουμε 2 κουτάλια μείγματος (ζεστά).Χτυπάμε.
Προσθέτουμε άλλα 2 κουτάλια μείγματος, χτυπάμε και ρίχνουμε τα αβγά κρέμα στο μείγμα.
Βάζουμε την σάλτσα στην φωτιά και την αφήνουμε να βράσει για 1/2 λεπτό (σε χαμηλή φωτιά)..
Την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι ,αλάτι και πιπέρι.Αν είναι πολύ παχιά την αραιώνουμε με κρέμα.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες και τα μανιτάρια.
Βουτυρώνουμε τα πυρίμαχα μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε τις γαρίδες με λίγη σάλτσα και ανακατεύουμε.Σκεπάζουμε τις γαρίδες με σάλτσα και τυρί και τις βάζουμε στο πάνω μέρος του φούρνο για 10-15', μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα.Το βάζουμε στο grill μέχρι να πάρει η σάλτσα χρώμα που θέλουμε .
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου