
1 1/2 kg χοντροκομμένες πράσινες τομάτες
1 kg χοντροκομμένα καθαρισμένα πράσινα μήλα
750 gr χοντροκομμένα κρεμμύδια
250 gr χοντροκομμένο σέλινο χωρίς τα φύλλα
115 gr σταφίδες
400 gr ζάχαρη
350 gr ξύδι
2 1/2 κουτάλια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζιγγίβερη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας αραιά και πού.
Μόλις βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 3 ώρες περίπου μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό και το μείγμα να είναι αρκετά παχύ ώστε να στέκεται όρθιο στο κοντάρι.
Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να παχύνει και άλλο το μείγμα για να μην κολλήσει στη κατσαρόλα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε αμέσως σε ζεστά και στεγνά δοχεία σε ύψος 12 cm από το χείλος και τα κλείνουμε αεροστεγώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου