(Φέτες κρέμας σοκολάτας 35)
Υλικά γα το κέικ
30 gr βούτυρο
2 κουτάλια αλεύρι
85 gr κουβερτούρα
170 gr μαλακό βούτυρο
125 gr ζάχαρη
αλάτι
4 αυγά, χωριστά ασπράδια-κρόκοι
55 gr κοσκινισμένο αλεύρι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ (28x42cm).
Λιώνουμε τη σοκολάτα.Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με 55 gr ζάχαρη με ένα ξύλινο κουτάλι.Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τους κρόκους έναν ένα χτυπώντας καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά (ασπράδια)και λίγο αλάτι μέχρι να κολλάνε στο μπολ, οπότε προσθέτουμε 55 grζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξουν τα ασπράδια.
Με μια καοτσουκένια σπάτουλα ανακατεύουμε περίπου το 1/3 των ασπραδιών στη σοκολάτα και κατόπιν ρίχνουμε τη σοκολάτα στα υπόλοιπα ασπράδια.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να μην φαίνεται καθόλου άσπρο.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 15-18 λεπτά μέχρι να μαζέψει το κέικ και να ξεχωρίσει ελαφρώς από τις άκρες του ταψιού.(Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι θα πρέπει να βγει καθαρό).Βγάζουμε το κέικ από το ταψί το γυρνάμε ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για τη γέμιση
350 gr διπλή κρέμα
290 gr σοκολάτα
4 κουτάλια κόκκινο ρούμι
1 κουτάλι μυρωδικό βανίλιας
Εκτέλεση
Βάζουμε τη κρέμα και τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα (σαν κρέμα).
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.Όταν κρυώσει καλά ρίχνουμε το ρούμι και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πήξει τόσο ώστε να δημιουργούνται κορυφές όταν βγάζουμε το μίξερ οι οποίες θα παραμένουν.
Δεν θέλει όμως πολύ χτύπημα γιατί θα γίνει σαν ζύμη.Κόβουμε το κέικ στη μέση δηλαδή στους 21cm.Πάνω από το ένα κομμάτι αλείφουμε την κρέμα σοκολάτα που θα πρέπει να είναι περίπου 5cm πάχος.Τοποθετούμε το άλλο μισό από πάνω και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Υλικά για την επίστρωση
250 gr άχνη ζάχαρη
5 κουτάλια νερό
200 gr σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, νερό και σοκολάτα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Βγάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Βάζουμε το κέικ σε ένα ταψί και κρατώντας την κατσαρόλα με την επίστρωση 5cm απο το κέικ επιστρώνουμε το κείκ και τ βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει η επίστρωση.
Σερβίρουμε, κόβοντας φέτες
με ένα κοφτερό μαχαίρι βουτώντας το κάθε φορά πριν κόψουμε μια φέτα σε χλιαρό νερό.

30 gr βούτυρο
2 κουτάλια αλεύρι
85 gr κουβερτούρα
170 gr μαλακό βούτυρο
125 gr ζάχαρη
αλάτι
4 αυγά, χωριστά ασπράδια-κρόκοι
55 gr κοσκινισμένο αλεύρι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ (28x42cm).
Λιώνουμε τη σοκολάτα.Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με 55 gr ζάχαρη με ένα ξύλινο κουτάλι.Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τους κρόκους έναν ένα χτυπώντας καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά (ασπράδια)και λίγο αλάτι μέχρι να κολλάνε στο μπολ, οπότε προσθέτουμε 55 grζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξουν τα ασπράδια.
Με μια καοτσουκένια σπάτουλα ανακατεύουμε περίπου το 1/3 των ασπραδιών στη σοκολάτα και κατόπιν ρίχνουμε τη σοκολάτα στα υπόλοιπα ασπράδια.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να μην φαίνεται καθόλου άσπρο.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 15-18 λεπτά μέχρι να μαζέψει το κέικ και να ξεχωρίσει ελαφρώς από τις άκρες του ταψιού.(Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι θα πρέπει να βγει καθαρό).Βγάζουμε το κέικ από το ταψί το γυρνάμε ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για τη γέμιση
350 gr διπλή κρέμα
290 gr σοκολάτα
4 κουτάλια κόκκινο ρούμι
1 κουτάλι μυρωδικό βανίλιας
Εκτέλεση
Βάζουμε τη κρέμα και τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα (σαν κρέμα).
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.Όταν κρυώσει καλά ρίχνουμε το ρούμι και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πήξει τόσο ώστε να δημιουργούνται κορυφές όταν βγάζουμε το μίξερ οι οποίες θα παραμένουν.
Δεν θέλει όμως πολύ χτύπημα γιατί θα γίνει σαν ζύμη.Κόβουμε το κέικ στη μέση δηλαδή στους 21cm.Πάνω από το ένα κομμάτι αλείφουμε την κρέμα σοκολάτα που θα πρέπει να είναι περίπου 5cm πάχος.Τοποθετούμε το άλλο μισό από πάνω και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Υλικά για την επίστρωση
250 gr άχνη ζάχαρη
5 κουτάλια νερό
200 gr σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, νερό και σοκολάτα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Βγάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Βάζουμε το κέικ σε ένα ταψί και κρατώντας την κατσαρόλα με την επίστρωση 5cm απο το κέικ επιστρώνουμε το κείκ και τ βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει η επίστρωση.
Σερβίρουμε, κόβοντας φέτες
με ένα κοφτερό μαχαίρι βουτώντας το κάθε φορά πριν κόψουμε μια φέτα σε χλιαρό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου