ΥΛΙΚΑ
Λουκάνικα χωριάτικα 1 κιλό
Πατάτες (φέτες τσιπς πάχους 5 εκ.) 3 κιλά
Νερό βραστό αλατισμένο
Ζωμός από κοτόπουλο 6 κουταλιές
Ξύδι (άσπρου κρασιού) 6 κουταλιές
Μουστάρδα (σκόνη) 1 κουταλάκι
Ελαιόλαδο 12-20 κουταλιές
Κρεμμυδάκι (φρέσκο) 4 κουταλιές ( κομμένα σε ψιλές φέτες)
Μαϊντανός 6 κουταλιές (ψιλοκομμένο)
Κάπαρη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τρυπάμε τα λουκάνικα με ένα πιρούνι, για να μην σπάσει η πέτσα. Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε κρύο νερό ώστε να τα καλύπτει. Τα δίνουμε μια βράση σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ξεσκέπαστα. Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε χαρτοπετσέτα για να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Με ένα μυτερό μαχαίρι σκίζουμε την πέτσα και τα ξεφλουδίζουμε.
Όση ώρα σιγοβράζουν τα λουκάνικα, ρίχνουμε τις πατάτες σε βρασμένο αλατισμένο νερό, σκεπασμένες για 12-15 λεπτά, μέχρι να βράσουν αλλά όχι υπερβολικά. Τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε τον ζωμό και το ρίχνουμε στις πατάτες, κουνώντας ελαφρά το μπολ,μέχρι οι πατάτες να απορροφήσουν όλο τον ζωμό.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, αλάτι και μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες. Αφού τα απορροφήσουν, ρίχνουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες. Ρίχνουμε και την κάπαρη.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες , τα τοποθετούμε γύρω-γύρω από τις πατάτες και σερβίρουμε.
Λουκάνικα χωριάτικα 1 κιλό
Πατάτες (φέτες τσιπς πάχους 5 εκ.) 3 κιλά
Νερό βραστό αλατισμένο
Ζωμός από κοτόπουλο 6 κουταλιές
Ξύδι (άσπρου κρασιού) 6 κουταλιές
Μουστάρδα (σκόνη) 1 κουταλάκι
Ελαιόλαδο 12-20 κουταλιές
Κρεμμυδάκι (φρέσκο) 4 κουταλιές ( κομμένα σε ψιλές φέτες)
Μαϊντανός 6 κουταλιές (ψιλοκομμένο)
Κάπαρη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τρυπάμε τα λουκάνικα με ένα πιρούνι, για να μην σπάσει η πέτσα. Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε κρύο νερό ώστε να τα καλύπτει. Τα δίνουμε μια βράση σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ξεσκέπαστα. Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε χαρτοπετσέτα για να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Με ένα μυτερό μαχαίρι σκίζουμε την πέτσα και τα ξεφλουδίζουμε.
Όση ώρα σιγοβράζουν τα λουκάνικα, ρίχνουμε τις πατάτες σε βρασμένο αλατισμένο νερό, σκεπασμένες για 12-15 λεπτά, μέχρι να βράσουν αλλά όχι υπερβολικά. Τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε τον ζωμό και το ρίχνουμε στις πατάτες, κουνώντας ελαφρά το μπολ,μέχρι οι πατάτες να απορροφήσουν όλο τον ζωμό.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, αλάτι και μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες. Αφού τα απορροφήσουν, ρίχνουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες. Ρίχνουμε και την κάπαρη.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες , τα τοποθετούμε γύρω-γύρω από τις πατάτες και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου