Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

PASTA ALL' BUZO

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι                           1.4  κιλό
Αυγά                                 8
Ελαιόλαδο                       20 κουταλάκια
Νερό (λίγο)
Αλάτι                                4  κουταλιές (κοφτές)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε νερό (λίγο-λίγο) αν χρειάζεται. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά τουλάχιστον (προσθέτουμε αλεύρι αν κολλάει).
Τυλίγουμε την ζύμη σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Διαιρούμε την ζύμη σε 8 μπάλες και μετά κάθε μπάλα στα 2, ανοίγουμε 2 φύλλα με κάθε κομμάτι μπάλας(μέχρι να γίνει πολύ λεπτό).
Αλευρώνουμε καταρχήν το φύλλο και προσθέτουμε αλεύρι αν κολλάει.
Κάνουμε ρολό τα φύλλα και τα κόβουμε κάθετα, υπολογίζοντας το κάθε κόψιμο ανάλογα με τι μακαρόνια θέλουμε και ξετυλίγουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου