Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

PIZZA


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 60 gr φρέσκια μαγιά ή 30 gr ξερή
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 500 gr νερό χλιαρό
  • 800 gr αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • 300ml ~ λάδι
  • Corn flour (polenda)
  • 900 gr tomato sauce
  • 1kg mozzarella
  • 12 κουταλιές ψιλό τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
θρυμματίζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές χλιαρό νερό.Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Το αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει, αρχίζουμε από την αρχή.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και 6 κουταλιές λάδι.Τα ζυμώνουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.Πατάμε ελαφρά τη ζύμη για να γίνει ομοιόμορφη και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέση. Βάζουμε τα κομμάτια στο ψυγείο αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως.
Απλώνουμε (ανοίγουμε) τα κομμάτια ανάλογα με το πάχος που το θέλουμε. Αλευρώνουμε με κόρν φλάουρ το ταψάκι και το τοποθετούμε τη πίτσα γυρίζοντας τις άκρες.Βάζουμε 6 κουταλιές σάλτσα και την απλώνουμε καλά και μετά ρίχνουμε περίπου 6 κουταλιές mozzarella και 2 κουταλιές παρμεζάνα.Μπορούμε να προσθέσουμε οτιδήποτε υλικά θέλουμε από πάνω.Βάζουμε το ταψί στο πάτο του φούρνου και μόλις βράσει η σάλτσα (ανακατωθεί με το τυρί) και πάρει χρώμα η γύρω ζύμη τη βγάζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου