ΥΛΙΚΑ
- 8 κουτάλια ξύδι
- 2/2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλάκι tarragon
- ξερό ή φρέσκο
- 12 κόκκοι άσπρο πιπέρι κοπανισμένο
- 8 κοτσανάκια μαϊντανό
- 4 κρόκοι αβγών
- 300 gr βούτυρο (λιωμένο)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- λίγο πάπρικα σκόνη
- 1/2 κουτάλι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φρέσκο tarragon
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το ξύδι,
το tarragon, το πιπέρι και τα
κοτσανάκια μαϊντανού σε ένα τηγάνι και
τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το
υγρό να μείνει 1/2 κουτάλι περίπου.
Βγάζουμε το
τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να
κρυώσει για 10-12 min.Στα
γρήγορα ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι
χτυπώντας τα συνεχώς για 2-3 minμέχρι
να πήξουν. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη
φωτιά (χαμηλή) ανακατεύοντας συνεχώς
,μέχρι να πήξουν τα αβγά και άλλο και να
διπλασιαστεί ο όγκος τους.Σηκώνουμε το
τηγάνι από τη φωτιά αν χρειαστεί για να
μην ζεσταθούν πολύ τα αβγά και σβολιάσουν.
Βγάζουμε το
τηγάνι από τη φωτιά.Ανακατεύοντας
ρίχνουμε αμέσως το λιωμένο βούτυρο,
σιγά σιγά .Η σάλτσα πρέπει να έχει την
υφή απαλής μαγιονέζας. Στραγγίζουμε τη
σάλτσα πιέζοντας με ένα κουτάλι τα
κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά.Δοκιμάζουμε
και προσθέτουμε αλάτι και πάπρικα.Επίσης
ρίχνουμε το ψιλοκομμένο tarragon
και μαϊντανό .
Η σάλτσα πρέπει
να σερβιριστεί μέσα σε μια ώρα.Δεν
σερβίρεται ζεστή για αυτό δεν πρέπει
να ξαναζεσταθεί.Σερβίρεται χλιαρή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου