ΥΛΙΚΑ:
- 450gr γάλα
- 1 κοφτό κοφτό κουτάλι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- ¼ κουτάλι ξερό θυμάρι
- λίγο άσπρο πιπέρι
- 55 gr ανάλατο βούτυρο
- 45 gr αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε
το γάλα ,τα κρεμμύδια, το μοσχοκάρυδο,
το θυμάρι και το πιπέρι σε μια κατσαρόλα
και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.Αμέσως
βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά τη
σκεπάζουμε καλά . Την αφήνουμε για 10
min.
Λιώνουμε
το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.Βγάζουμε το
βούτυρο από τη φωτιά και ανακατεύουμε
το αλεύρι .Ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2
min περίπου ανακατεύοντας
συνεχώς μέχρι να αφρίσει το μείγμα.Ρίχνουμε
μέσα στο αλεύρι το μείγμα γάλακτος και
χτυπάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου