Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

SAUCE BECHAMEL



ΥΛΙΚΑ:
  • 450gr γάλα
  • 1 κοφτό κοφτό κουτάλι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουτάλι ξερό θυμάρι
  • λίγο άσπρο πιπέρι
  • 55 gr ανάλατο βούτυρο
  • 45 gr αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα ,τα κρεμμύδια, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και το πιπέρι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.Αμέσως βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά τη σκεπάζουμε καλά . Την αφήνουμε για 10 min.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.Βγάζουμε το βούτυρο από τη φωτιά και ανακατεύουμε το αλεύρι .Ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 min περίπου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αφρίσει το μείγμα.Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το μείγμα γάλακτος και χτυπάμε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου