Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αγκινάρες γεμιστές

Υλικά 
6 καρδιές από αγκινάρες
28 gr αλεύρι
1,8 kg κρύο νερό
3 κουτάλια χυμό λεμόνι
2 κοφτές κουταλιές αλάτι
3 τομάτες μεσαίου μεγέθους
40 gr καθαρό βούτυρο
1/2  κουταλάκι αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατσαρόλα) ανακατεύουμε το αλεύρι με 6 κουτάλια νερό μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, λεμόνι, και ένα κοφτό κουτάλι αλάτι.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες με το βαθούλωμα προς τα κάτω.
Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Αφαιρούμε τις αγκινάρες και τις ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τις ξαναρίχνουμε στο ζουμί τους (μπορούμε να τις αφήσουμε έτσι για 2-3 ώρες).
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις τομάτες για 10 δευτερόλεπτα περίπου.Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε.Τις κόβουμε στη μέση, τις πιέζουμε απαλά για να βγουν τα σπόρια και τις βάζουμε σε μια πετσέτα σφίγγοντας για να πάρουν το σχήμα μικρής μπάλας.
Λιώνουμε το  βούτυρο και αλείφουμε τις τομάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε έτσι περίπου 1 ώρα πριν τις ψήσουμε.
Για να σερβίρουμε ψήνουμε τις τομάτες για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εντωμεταξύ ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις στεγνώνουμε.Ζεσταίνουμε το  βούτυρο σε ένα τηγάνι για 10 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις περιχύνουμε με το βούτυρο και το κουταλάκι αλάτι, χαμηλώνουμε όσο περισσότερο γίνεται τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά χωρίς να ροδίσουν.
Βάζουμε τις αγκινάρες σε ένα ζεστό πιάτο και από πάνω τις τομάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου