Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
2 κούπες ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
3/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
25 κολοκυθολούλουδα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Άτομα:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος ψησίματος:20'

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια
στο μισό λάδι να μαραθούν.Ρίξτε τη ντομάτα και το χυμό λεμονιού και βράστε τα 5'.Ρίξτε τα μυρωδικά, το ρύζι, αλάτι πιπέρι ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά. Πλύνετε τα κολοκυθολούλουδα μέσα σε άφθονο νερό.Κόψτε και αφαιρέστε από το εσωτερικό τους στήμονες,
Βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά γεμάτη από το μείγμα του ρυζιού και αραδιάστε τα σε μια κατσαρόλα το ένα πλάι στο άλλο, σε δυο σειρές.Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά,ρίξτε μέσα το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ, αφού τον διαλύσετε σε μια κούπα νερό.Πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό 20' περίπου , να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου