Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ TEMPURA

ΥΛΙΚΑ 
(Για 4-6 άτομα)
  • 15 μέτριες γαρίδες ή καραβίδες
  • 2 φλιτζάνια ρυζάλευρο 
  • 1 αβγό 
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • αλεύρι για τηγάνισμα 
  • λάδι για τηγάνισμα 
  • Soy sauce ή γλυκιά σάλτσα chilli για το σερβίρισμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζετε το ρυζάλευρο, το αβγό και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά 
  2. Βάζετε σε ένα γουοκ (ή αν δεν έχετε, σε ένα τηγάνι) το λάδι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Βουτάτε τις γαρίδες στο μείγμα και μετά το αλεύρι και ψήνετε από ένα λεπτό την κάθε πλευρά.
  4. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου