Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΧΑΝΙΚΑ TEMPURA

                                                                  ΥΛΙΚΑ
2 αβγά 
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 
βιολογικό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μια μελιτζάνα κομμένη σε χονδρές λωρίδες 
225 gr μπρόκολο, μόνο τις κορυφές ξεχωρισμένες σε μικρά μπουκετάκια 
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λωρίδες 
125 gr σπαράγγια μόνο τις κορυφές 
φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού (αν βρείτε ) αλάτι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπήστε ελαφριά με το σύρμα τα αβγά και το νερό.Ρίξτε μέσα όλο το αλεύρι μαζί και χτυπήστε όλο το μείγμα ελαφρά, μέχρι να γίνει το κουρκούτι ομοιογενές.Ζεστάνετε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι (το ύψος του στο τηγάνι να είναι περίπου 5 εκατοστά).Βουτήξτε τα λαχανικά στο κουρκούτι να καλυφθούν καλά και όταν το λάδι γίνει καυτό, βάλτε τα στο τηγάνι τμηματικά και τηγανίστε τα για 3-4 λεπτά ,έως ότου γίνουν τραγανά και πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.Στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίστε τα καλά.Αν έχετε και βασιλικό τηγανίστε τον στο τέλος, αφού τον βουτήξτε και αυτόν στο κουρκούτι.για μερικά μόνο δευτερόλεπτα.
Σερβίρετε αμέσως 
Tip: Συνοδεύεστε τα με dip πορτοκαλιού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου