Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κρεμμύδια (λωρίδες) 
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 βούτυρο  
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια άσπρο ξύδι
1/4 φλιτζανιού άσπρο λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι κοτοπούλίσιο στοκ 
1 1/ 2 φλιτζάνι γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 45 λεπτά σε χαμηλή με μέτρια φωτιά σκεπασμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λάδι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξεσκέπαστα για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα κρεμμύδια.Ρίχνουμε το κρασί, στοκ και ένα φλιτζάνι νερό, το δίνουμε μία βράση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε τη γραβιέρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.Ρίχνουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου