ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
55 γραμμάρια βούτυρο
4 κουταλιές ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα ή κοκκάρι
4 κουταλιές ξερά κρεμμύδια
1/2 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι, άσπρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε τα μανιτάρια με μία πετσέτα λίγα λίγα και τα πιέζουμε για να φύγει όσο περισσότερο ζουμί γίνεται. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να ροδίσουν. Τότε προσθέτουμε το λεμόνι και τα μανιτάρια. Ανακατεύοντας συνεχώς, τα τηγανίζουμε για 10 με 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά,( αλλά μην ροδίσουν τα μανιτάρια)
Αν χρησιμοποιήσουμε το μείγμα αμέσως, το αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Αν το βάλουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη δεν το αλατοπιπερώνουμε παρά μόνο όταν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου